Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Estorcare de bani între cetăţenii…

Estorcare de bani între cetăţenii R.Moldova din Italia

Un cetăţean al R.Moldova a fost reţinut de poliţia din Italia după ce a estorcat bani de la o conaţională a sa, pentru că ar fi ajutat-o să îşi găsească un loc de muncă, scrie AGI.

Acesta i-ar fi cerut femeii drept recompensă în schimbul angajării sale la muncă – primul ei salariu. Cazul de estorcare a avut loc in localitatea Lucca, unde carabinierii italieni au descoperit o serie de de asemenea cazuri organizate de un bărbat din R.Moldova. Acesta are 44 de ani, şi a ajutat o femeie de 35 de ani sa-şi găsească de muncă ca badantă – îngrijitoare de bătrâni intr-o familie din oraşul Lucca.

Acesta şi-a condiţionat ajutorul prin primirea integrală a primului salariu de badantă. Ca să îşi primească banii, acesta a recurs pe parcursul câtorva săptămâni, la ameninţări verbale directe, sau prin diverşi prieteni ai săi.

Deşi speriată, femeia a avut curaj să se adreseze carabinierilor. In baza denunţării au demarat cercetările. Bărbatul a fost reţinut, fiind cercetat pentru estorcare de bani, pentru intimidare şi pentru cuţitul care-l purta cu el şi pe pe care-l scotea de fiecare dată când o întâlnea pe „datornică”.

Cu acelaşi cuţit a fost ameninţat si un prieten al badantei, pe care încerca să îl oblige să o convingă pe femeie sa-ţi retragă demersul de la poliţie.

Fabio Origlio, reprezentantul forţelor de ordine publică care a desfăşurat cercetările, a confirmat arestarea moldoveanului, subliniind ca cercetările asupra cazurilor analogice continuă fiindcă nu este primul caz de estorcare intre conaţionalii moldoveni.

Lilia Bicec, Italia